Den här veckan har försvunnit i ett töcken av vardag. Jobb, jobb och åter jobb. Nya skolor för bägge barnen, terminsstart för judo och bågskytte.  AfterWork för en arbetskamrat som slutar. Övernattning i tält hällregn för dottern med klassen. Vardagen är här med full kraft och det känns som om det regnat och regnat. Så det var skönt med en i förväg obokad helg. Sen har det blivit en hel del i alla fall, som jeansshopping till sonen (en 10-åring i omklädningsrum – say no more…). I dag står simning med dottern och trädgårdsarbete på schemat. Om det slutar regna. Med så mycket regn kan man ju tycka att man skulle ha tid för att LÄSA istället!

Men det var ju inte det inlägget skulle handla om. För söndag här på bloggen är ju numera även En smakebit på søndag som Flukten fra virkeligheten håller i.

Boken jag läster just nu heter Torka aldrig tårar utan handskar. 1. Kärleken av Jonas Gardell. Jonas Gardell är en svensk författare, dramatiker och komiker som debuterade som författare 1985. Han är också öppet homosexuell och gift med Mark Levengood. Han är en ivrig debattör, i synnerhet i frågor om tro, livsåskådning och homosexualitet.

Boken är den första i en trilogi om Rasmus och Benjamin som träffas i början av 80-talet i Stockholm. Det är framförallt en kärlekshistoria men också ett samtidsdokument över hur homosexuella behandlats och behandlas i Sverige. Det handlar också om AIDS och den rädsla som spreds när unga män började insjukna, tyna bort och dö.

Citatet kommer från sidan 14.

Han sluter ögonen och frammanar i sin fantasi en tidig kväll i maj, Det är alldeles i början av någonting. Från fönstret som står öppet kommer en doft av hägg. Nu kommer den sommar som de väntat på, som de satte som mål.
Åtminstone till sommaren, sa de till varandra och så tummade de på det. Han kan bli alldeles desperat när han tänker på det.
Han öppnar ögonen och är tillbaka. Fönstret är stängt. I rummet en lukt av desinfektionsmedel och något obestämt kväljande sött som han för alltid skall förknippa med detta rum.
Det är inte sommar. Det är vinter.