Bland bokbloggar cirkulerar just nu en utmaning och jag har blivit utmanad av Monika och av C R M Nilsson.

Det här är det som gäller:

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Här kommer mina 8 fakta

  1. Jag har varit tillsammans med min man i snart 25 år och vi har två barn, en tolvårig flicka och en pojke som fyller tio nu på fredag.
  2. Jag är nästintill beroende av kaffe latte, helst med soja för min mages skull. Såpass så personalen på Waynes här i stan numera vet vad jag ska ha utan att jag behöver beställa.
  3. Under det gångna året har jag gått ner drygt 13 kilo med hjälp av viktväktarna. Men nu är utmaningen att hålla vikten.
  4. Jag har bott utomlands i två vändor. Våren -88 pluggade jag på University of Sussex i Brighton. Från september 1994 till december 1995  (och en kort period 1996) jobbade jag i Knoxville, Tennessee.
  5. Under mitt halvår i Brighton köpte jag enormt många böcker. Sen packade jag alla i min stora ryggsäck vilket gjorde att jag inte kunde bära den själv. En kurskamrat bar den ombord på båten åt mig. Min man (dåvarande pojkvän) bar den från båten…
  6. När jag jobbade i USA så tränade jag mastersimning på kvällarna under ledning av en coach som var OS-medaljör. Hon lärde mig crawl, fjärilssim och ryggsim.  Numera crawlar jag helst och även om tekniken har försämrats är ett bra pass 2000 m. Mitt mål i år är att fortsätta simma två gånger i veckan.
  7. Jag är en mycket dålig förlorare och spelar därför ganska sällan spel. Undantaget just nu är Catan, the Settlers som hela familjen spelar.
  8. Både min morfar och min farfar var bibliotekarier på Uppsala universitetsbibliotek Carolina under samma period, och traditionen med kartotek och läsdagböcker finns både från min mamma och min pappa. Redan som liten förde jag bok över mina böcker, då med hjälp av ett riktigt kartotek.

Utmaningen skickar jag vidare till och dagarna går, Tidningsida, Bokdivisionen och  Tina O