Bokbloggsjerka 17-20 augusti: Att komma ihåg

Så var det då fredag på höstens första arbetsvecka. Och som vanligt är det dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan lyder hennes fråga: Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande. 

Ju fler böcker jag läser, ju mer jag bloggar och ju fler idéer jag har desto större problem blir det här för mig. Uppvuxen i en familj med starka rötter i biblioteksvärlden så är det helt otänkbart för mig att anteckna i böcker. Det gör man bara inte… 

Just nu har jag två sätt att komma ihåg. Det ena är att så fort jag kommer på en idé så skapar jag ett inlägg på bloggen som får ligga i utkast. Så snart jag börjar läsa en bok så skapar jag  alltid ett inlägg. När jag läst ut boken gör jag stolpanteckningar i inlägget som säger lite om känslan. Men jag har missat att skriva ner mina tankar för några böcker nu under sommaren och det är svårt att skriva en bra recension då.

För andra idéer så händer det att jag skapar ett inlägg i bloggen som till att börja med bara innehåller stolpar. Men jag har också en vanlig wordfil på min dator hemma som heter ”blogginlägg” där jag skriver ner en del idéer jag har.

I vanliga fall gör jag listor, komihåglistor, både på jobbet och hemma. Min wordfil funkar lite så men jag har funderat på att införskaffa en liten anteckningsbok att ha i handväskan för att kunna fånga upp idéer när jag inte har tillgång till min dator. Eller så kanske jag ska använda den fina anteckningsboken jag köpte i Istanbul i somras.

13 kommentarer

 1. Inser nu att jag hade fler sätt att komma ihåg än jag skrev i mitt inlägg. Jag skriver också utkast och skapar worddokument, bland annat. Men en liten anteckningsbok att ha i handväskan vore ju bra för att skriva upp idéer 🙂

  Gilla

 2. en anteckningsbok att ha med sig i väskan låter som en bra idé. Jag har det mesta i huvudet och är dålig på att göra anteckningar, men jag tänker ofta att jag borde bli bättre på det 🙂

  Gilla

 3. Jag är på gång att köpa en ny mobiltelefon, när det är gjort så ska jag försöka börja göra anteckningar i den. Block och penna blir det inte att jag plockar fram när jag läser på andra ställen än hemma.

  Gilla

 4. Jobbar sällan med utkast men det låter smart. Jag måste bara fråga om det här med biblioteksfamiljen … själv skulle jag aldrig skriva i en biblioteksbok, men jag läser med nöje när andra gjort det. Gör du inte det själv eller blir du bara arg?

  Gilla

  • Det var en intressant (och helt ny) fråga. Det beror nog på. Små anteckningar i marginalen av någon annan kan vara rätt intressanta, men det finns nog en gräns där jag skulle tycka det var störande.

   Gilla

 5. Jag gör som du, skapar ett inlägg så snart jag börjar och fyller på citat och små tankar eftersom. Erkännas skall väl att jag hundörar massor också. I alla böcker som jag äger, men biblioteksgenen i dig kan vara lugn – har jag lånat boken så läser jag bara med post it lappar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.