Så var det då fredag på höstens första arbetsvecka. Och som vanligt är det dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan lyder hennes fråga: Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande. 

Ju fler böcker jag läser, ju mer jag bloggar och ju fler idéer jag har desto större problem blir det här för mig. Uppvuxen i en familj med starka rötter i biblioteksvärlden så är det helt otänkbart för mig att anteckna i böcker. Det gör man bara inte… 

Just nu har jag två sätt att komma ihåg. Det ena är att så fort jag kommer på en idé så skapar jag ett inlägg på bloggen som får ligga i utkast. Så snart jag börjar läsa en bok så skapar jag  alltid ett inlägg. När jag läst ut boken gör jag stolpanteckningar i inlägget som säger lite om känslan. Men jag har missat att skriva ner mina tankar för några böcker nu under sommaren och det är svårt att skriva en bra recension då.

För andra idéer så händer det att jag skapar ett inlägg i bloggen som till att börja med bara innehåller stolpar. Men jag har också en vanlig wordfil på min dator hemma som heter ”blogginlägg” där jag skriver ner en del idéer jag har.

I vanliga fall gör jag listor, komihåglistor, både på jobbet och hemma. Min wordfil funkar lite så men jag har funderat på att införskaffa en liten anteckningsbok att ha i handväskan för att kunna fånga upp idéer när jag inte har tillgång till min dator. Eller så kanske jag ska använda den fina anteckningsboken jag köpte i Istanbul i somras.