När jag läste Jo Nesbøs bok Huvudjägarna (Hovedjegerne) förra året så var jag inte helt övertygad. Jag tyckte att den var för hårdkokt. Men däremot så kändes det som om den skulle kunna bli en mycket bra film. Ibland verkade det som om det var det som Nesbø hade i åtanke när han skrev den. Strax efter så hittade jag nyheten att den skulle filmatiseras och skrev det här inlägget. 

När filmen nyligen kom på DVD så slog jag till och köpte den. Och såg den förstås.

Så här beskrivs filmen: 

Bortsett från att han är mycket kort, bara 168 cm, är Roger en man som på ytan förefaller ha allt: han är Norges mest framgångsrika headhunter, han är gift med den vackra galleriägaren Diana, han har en alltför dyr villa och för att hålla huvudet över vattnet ekonomiskt måste han stjäla lite för mycket konst.

Claes Greve är den perfekta kandidaten för Rogers nya rekryteringsuppdrag, med en bakgrund som tidigare elitsoldat och toppchef inom elektronikbranschen. Han har dessutom en mycket värdefull tavla i sin ägo. Roger ser nu chansen att bli kvitt sina ekonomiska problem för gott och sätter igång att planlägga sin sista och största kupp.

Men det visar sig att Greve också spelar ett spel. När Roger bryter sig in hos Greve, upptäcker han något som vänder upp och ner på hela hans tillvaro och snart måste han fly för livet …

I genren thriller så tycker jag den här filmen var bra. Den är fartfylld och underhållande och har ett visst mått av humor. De har förstås ändrat en del i förhållande till boken men allt utom en sak tycker jag var helt OK.  Jag gillar också Axsel Heine i huvudrollen. Filmen rekommenderas för er som gillar action.

Annonser