Ja, hur missnöjd man än kan vara över vädret så kan man konstatera att det gynnar läsning och städning inomhus. Fast det andra är så tråkigt så jag har tagit tag i ett annat projekt som jag tänkt påbörja länge.

Den här familjen har vissa drag som nog kan anses lite nördiga;-) Ett är ett intresse för att katalogisera. Jag började tidigt med ett kartotek över mina böcker. Lite kan jag skylla på mina gener, både min morfar och farfar var bibliotekarier. Maken har samma intresse. Så när jag fyllde år i vintras så stod ett bokregistreringsprogram på önskelistan, nämligen collectorz.com. Och mycket riktigt så fick jag det av maken! Vi slog till både på MusiccollectorMoviecollector och Bookcollector då hyllorna svämmar över av just skivor, filmer och böcker. Nu har ett av sommarens projekt påbörjats. Få ordning i bokhyllorna! Det tar tid, men det är faktiskt ganska kul. Det hemska är nog att jag ”hittat” böcker av författare som jag inte ens visste att vi hade. En del av dem har jag dessutom läst verkar det som. Jag börjar seriöst undra hur det står till med mitt minne.

Så här ser det ut på datorn:

I Collectorz.coms program kan man alltså registrera böcker och kan mata in alla möjliga uppgifter, som utgivningsår, antal sidor, ägare, tillägnan, inköpsdatum, ursprungsland, urspungsutgivningsår osv osv. Möjligheterna är nästintill obegränsade. Ni kan läsa mer på collectorz.coms hemsida. En annan bokbloggare som använder programmet är Monika och hon har skrivit om programmet här. Jag är riktigt nöjd med det och ser fram mot att få ordning bland böckerna!