Söndag igen och dags för ”En smakebit på søndag” i regi av bloggen Flukten fra virkeligheten. Det är en utmaning där man delger andra några rader ur boken som man just nu läser – en smakbit helt enkelt. Här hittar ni veckans inlägg. Verkar det lockande? Häng på du också!

Den här veckan så fuskar jag lite. Eller nästan. Jag läste nämligen ut en bok igår och har inte helt bestämt mig vilken bok som jag ska gripa mig an idag. Så här kommer en bit ur boken som jag just läst ut, nämligen Alltid du av Pernilla Alm.

Alltid du handlar om Caroline, som är gift med Mårten och har två små barn Vera och Filippa. Hon är mammaledig och hittar en dag en mobil på lekplatsen. När ägaren kommer för att hämta den visar det sig vara Adam. Carolines ungdomskärlek. Han är också gift, med Nettan, och har två små barn i samma ålder som Carolines.  Plötsligt så kommer hon ihåg precis vad hon kände för Adam. När Caroline strax efter börjar på Adams och Nettans företag blir allting komplicerat. Ska hon riskera allt?

Här är citatet jag valt från sid 29:

Konstigare än så var det inte. De träffade kompisar ofta, i parken, hemma hos varandra eller ibland på bio. Det var inget ovanligt alls. Men i vanliga fall brukade kompisarna vara folk från mammagrupper eller andra vänner. De brukade inte vara hennes livs första stora kärlek. De brukade inte vara hennes livs första kärlek som fortfarande var charmig och skitsnygg. De vanliga kompisarna brukade inte göra så att Caroline fick fjärilar i magen och sminkade sig extra noga bara för att leka en stund i parken.