Förra veckan hakade jag för första gången på det som kallas ”En smakebit på søndag” och det var så givande att jag tar mig an det den här veckan också. Det är bloggen Flukten fra virkeligheten som driver den, och man hittar många nya bloggar, inte minst norska! Och smakbitar från många spännande och lockande böcker förstås. Veckans smakbitar hittar ni här.

Den här veckan är min smakbit från en sprillans färsk bok som inte har recensionsdatum förrän 4 juli. Jag fick den från förlaget i torsdags och den hamnade genast längst upp på läsa listan. I går började jag läsa den.

Det är I stundens hetta av Viveca Sten, den femte boken i serien om Thomas Andreasson och Nora Linde som går under namnet Morden i Sandhamn. Svensk deckare alltså. Viveca Sten debuterade som deckarförfattare 2008 med I de lugnaste vatten och hennes böcker har sålt över en miljon exemplar och den första boken har filmatiserats.

Jag har tidigare läst böcker i serien som jag tyckt mycket om. Min recension av I grunden utan skuld kan du läsa här och min recension av I natt är du död kan du läsa här här.  Jag tyckte de böckerna var välskrivna och spännande, och jag hoppas den här är lika bra.

Citatet blir:
Blicken irrade fram och tillbaka. En snyftning trängde fram och hon stödde sig mot en vattenpost. Men ingen tog någon notis om henne, runtomkring steg och sjönk sorlet, den höga musiken dränkte det jämrande ljud som steg ur hennes strupe.

”Måste hitta båten”, gnydde hon.

Ännu en person stötte emot henne och den här gången föll hon omkull på den solstekta bryggan. Utmattad blev hon sittande, oförmögen att resa sig upp igen. De smutsiga kinderna var strimmiga av tårar och hon mumlade något som ingen utom hon själv förstod.