Monika har svarat på en somrig bokenkät som hon hittar hos Malin och jag hakar på den, för att få i alla fall lite sommarkänsla. Lite dåligt med den annars just nu.

1. Bästa bok förra sommaren
Förra sommaren var mitt livs jobbigaste sommar och då var det skönt att försvinna in i böckernas värld. Två böcker som lyckades med att få mig distraherad var Igelkottens elegans av Muriel Barbery och Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll.

2. .. och sommaren innan det
Här blir det ju betydligt värre att skilja på när på året jag läste olika böcker, för det var innan jag började blogga;-) Men en som jag läste var Presidentens hustru av Curtis Sittenfield. Ganska tjock bok som jag inte blev helt övertygad av men ändå gjorde stort intryck.

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan
Gideons ring av Carin Gerhardsen (som jag just läst, recension kommer på måndag), Eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg (och Cirkeln om man inte läst den), Den sista akten av Mari Jungstedt och vilken som helst av Belinda Bauers böcker.

4. Vad läser du mest på sommaren?
Tidigare år har jag nog mest satsat på deckare, det är så skönt att kunna sträckläsa. Men det är också en möjlighet att ta itu med lite tjockare böcker som kräver lite mer ihållande läsning, inte bara småsnuttar sent en stressig vardagskväll.

5. Var läser du helst?
Det beror ju på var jag befinner mig. Men det är något speciellt att ligga i en solstol vid en pool och läsa. Men annars duger det gott med soffan på vår uteplats en varm dag eller soffan inne en regnig dag. Eller att ta med boken på ett café. Jag är inte så kinkig;-)

6. Vad ser du fram mot att läsa i sommar?
Viveca Stens senaste I stundens hetta dök upp i brevlådan igår – den har sett fram mot. Belinda Bauers Finders keepers vill jag också sträckläsa. Några norska böcker hoppas jag också på!