Etiketter

I dag är det 5 juni och Danmarks nationaldag. Det är ofta jag tänker att jag borde läsa mer på danska, precis som jag läser på norska. Det är spännande att läsa på originalspråk och jag har ju provat och lyckats tidigare. Men ändå kommer jag inte riktigt igång. Det vore intressant att få tips på böcker att läsa på danska i ”lagom” nivå.

Själv har jag följande jag funderar på:

Kanske något av Karen Blixen. Skæbne-Anekdoter var den första bok jag läste på danska och det gick ju bra. Fast det var många år sedan. Någon annan av henne som rekommenderas?

Lucca av Jens-Christian Grøndahl står halvläst i bokhyllan. Jag köpte den för några år sedan, började läsa, men fastnade halvvägs. Förstår inte varför, för den var ganska bra.

Vid en mellanlandning på flygplatsen i Köpenhamn i mars så slog jag till på den boken som låg etta på försäljningslistan då: Svinehunde av Lotte och Søren Hammer. Den lockar rätt mycket men har halkat ner på att läsa listan.

Jussi Adler-Olsen har jag läst Flaskpost från P av, men på svenska. Är det något att försöka sig på på originalspråk?

Gretelise Holms Ministermordet läste jag i den nordiska utmaningen men det lockade inte till mer läsning. Inte då i alla fall.

Sizzel Jo Gazans Dinosauriens fjädrar står oläst i hyllan, fast på svenska.

Har du några tips på danska böcker som du tror  är relativt lättlästa på danska?