Trött trött trött… det här blir en seg dag. Men bokhandelsbesök står på schemat. Först en titt på vad Annika har att säga i veckans bokbloggsjerka:

Många beställer sina böcker från Bokus eller Adlibris. Har du andra tips på internetbokhandlar eller liknande där man kan få tag på böcker till åtkomliga priser?

Utöver Bokus och Adlibris så har jag under årens lopp beställt från Amazon, som de flesta känner till. Men faktum är att jag i mindre utsträckning numera beställer från rena internetbokhandlar, jag vill att de fysiska bokhandlarna ska finnas kvar och då måste man som kund också stödja dem.

I den andan vill jag uppmärksamma fysiska bokhandlar som också letar sig ut på nätet. Bokia har en riktigt bra hemsida tycker jag, där man kan beställa böcker. Vår 12-åring går alltid in där när hon ska leta böcker för önskelistor. Och även en del lokala Bokia har egna hemsidor. Ett exempel är vår egen Bokia här i Sundsvall som har en generell hemsida, men också flera olika bloggar och Facebook. De var också nominerade till Svensk Bokhandels tävling ”Bästa bokhandeln på nätet”. Vilka som var nominerade kan ni se här.  Bland de nominerade fanns också två vars hemsidor jag besöker ofta, som har ett nischat utbud, nämligen English Bookshop och Science Fiction Bokhandeln.