Fredag redan, fast huvudet tycker annorlunda. Måste bero på den korta veckan? Nåja, det säkraste fredagstecknet är Annikas bokbloggsjerka.

Idag frågar hon:
Brukar du delta i bloggutmaningar och i så fall vilka? Finns det någon utmaning du saknar men som du själv inte orkar/vill/kan dra igång?

När jag började blogga så hade jag ingen direkt tanke på att haka på utmaningar men nu när jag ser tillbaka så har jag ju gjort just det.

Först är det läsutmaningarna, de handlar ju om att läsa, om att upptäcka nytt bland böcker. Thereses Nordiska läsutmaning har jag lyckats med hittills och den har tagit mig utanför min bekvämlighetszon. Lindas Boktolva är jag också med på, ett inlägg kommer snart om det.

Sen har vi ju en del andra typer av utmaningar som cirklar runt på bokbloggar och som är kul att haka på. Ett exempel är de 11 frågorna som kom förra veckan. Sen tycker jag det finns en del aktiviteter som blir som utmaningar, t.ex. Bokbloggsjerkan, Bokalfabetet och Tematrio. Jag har också deltagit i engångsföreteelser som Bloggstafett och Bokbyte. Fördelen med sådana är att man upptäcker nya bokbloggar och genom det får man helt nya boktips.

När Bokalfabetet var slut så uppstod ett visst vakuum och då började jag och maken spåna om jag kunde köra igång något liknande, men våra idéer bar inte riktigt;-)