I veckans tematrio skriver Lyrans noblesser följande: Många läser ”krimi” på Påsk, medan andra håller sig till berättelser om häxor eller det heliga landet. Vad brukar ni läsa på Påsk? Berätta om tre bra böcker som passar för Påskläsning!

Trots mina kopplingar till Norge så har det inte nödvändigtvis varit så att jag kopplat ihop påsken med ”påskekrim”. Men nu gör jag nog det i alla fall… I år har jag t.o.m. köpt ”Årets påskekrim”, en samlingsvolym med noveller. Men även om man inte är deckarfrälst så är det ju en ledighet som ska utnyttjas till att läsa!

1. Om ni är intresserade av deckare så ska ni prova att läsa Carin Gerhardsens böcker. Det finns fyra stycken att frossa i under påsk, och den femte kommer i juni. Börja med den första – Pepparkakshuset! Sen kommer du inte att vilja slita dig.

2. Häxor är egentligen inte ”min grej”. Men i genren böcker om trollkarlar så bara måste jag, trots att det känns hopplöst tjatigt, rekommendera att du ändå provar Harry Potterböckerna av J K Rowling om du inte gjort det! För de är faktiskt riktigt bra!

3. I genren litteratur som är mer kopplad till påsken och kristendomen så vill jag rekommendera en novell. Fågel Rödbröst av Selma Lagerlöf. Helt fantastiskt vacker.