Den 12-åriga dottern har kommit in i en läsperiod och hon har också fått en liten ”läsdagbok” att skriva omdömen i. Med hennes tillåtelse så ska jag här återge omdömena om fem böcker hon läste under slutet av februari. Disposition och formuleringar är direkt kopierade ur hennes läsdagbok.

Rum 213
Av Ingelin Angerborn
2011
Ingen illustratör
Rabén & Sjögren
Elvira åker på ett läger och träffar Maja och Bea. Det händer mystiska saker på lägret. I rummet dom har. I rum 213.
Läst på 1-2 dar.

Cirkusflickan
av Camilla Lagerqvist
2010
Ingen illustratör.
Rabén & Sjögren
Ellen var sex år då hennes mamma sålde henne till en cirkus. Mamman fick pengarna till en varm yllekappa och ett par handskar i skinn. Så säger i alla fall Madam Zenitha. Men det är en lögn. Ellens mamma sålde henne inte.
Läst på 2-4 dar

Mycket mer än så
av Sarah Dessen
2009
Ingen illustratör
Rabén & Sjögren
Auden är allt en förälder kan önska sig. Men ändå verkar hennes föräldrar inte se henne. När hennes pappa lägger fram förslaget om att Auden ska bo hos honom, hans nya fru och deras nyfödda dotter över sommaren tackar Auden ja. Det blir en sommar Auden sent ska glömma.
Läst på 2-3 dar

Pojkarna
av Jessica Schiefauer
2011
Ingen illustratör
Bonnier Carlsen
Tänk att ett frö kan förändra så mycket. Så mycket! Men då hade vi ingen aning om att den drastiska förändringen skedde. Men efteråt skäms man.
Läst på 1-2 dar.

Betyg:

Rum 213: Den är skriven så man ser det ur Elviras ögon. Jag tycker om Ingelins första bok Sorgfjäril. Betyg: 3,5

Cirkusflickan: Camilla skriver väldigt fint. Det är lätt att känna igen miljöerna. Eftersom det är i Sverige. Betyg: 3,5

Mycket mer än så: Sarah får mig att tro att jag är Auden. Ibland lever jag i den verkligheten istället för den riktiga. Sarah skriver mycket målande och känsligt. Betyg: 4,5

Liv och Lovisa: Jag tycker om Emmas böcker. T.ex. tycker jag om hennes bok Simon och Sofi. Jättebra. Betyg: 3,5

Pojkarna: Jessica skriver mycket gåtfullt. Boken är svår att beskriva och omöjlig att betygsätta. Den får allt från 2 till 3,5.