Veckans tematrio hos Lyrans noblesser handlar om oväntat bra böcker. Eftersom mitt minne är rätt kort, jag minns inte så bra vad jag trodde innan jag läste böcker, så tar jag tre exempel som är ganska nya upplevelser för mig. Inga klassiker som jag läste under tonåren alltså…

1) Mitt första exempel blir boken som jag la ifrån mig igår kväll. Jag köpte den helt spontant på Gardemoen i början av månaden, helt utan att känna till författaren eller boken innan. ”Nu, jävlar” heter boken och författaren heter Heidi Linde. Den är en charmerande roman om en grupp personer i Kongsvinger. Den är skriven på norska och tyvärr verkar den inte vara översatt. Ännu! Överraskande bra.

2) Jag hade turen att förra året vinna ”nu vill jag sjunga dig milda sånger” av Linda OlssonBokbloggen. Tack igen! För inte anade jag vilken fantastisk upplevelse den boken skulle bli. En klockren 5:a och en upplevelse i sig, som jag inte alls var förberedd på.

3) Som ni som läser bloggen har förstått så läser jag en hel del deckare. När jag fick ”Bländverk” av Thomas Eriksson i min hand så verkade den väl i och för sig lovande, men kanske inte precis den typen som brukar vara min favorit bland spänningsromaner, så jag hade inga större förväntningar. Men jag fastnade helt, och längtar till uppföljaren. Imponerande svensk debut.