Egentligen har jag egeninfört köpstopp på böcker. Fast det funkar inte så bra. I synnerhet inte på flygplatser. Det är något så med de nya böckerna lockande upplagda och utsikten av ostörd läsning på ett flygplan. På min senaste resa så blev det här skörden:

På Kastrup köpte jag:
–  ”The Litigators” av John Grisham som stod på min önskelista. Jag gillar hans böcker, i alla fall på engelska.
”Svinehunde” av Lotte och Søren Hammer. Låg etta på försäljningen på flygplatsen och jag hade lust att läsa deckare på danska. På framsidan står det ”Dansk krimi på svensk niveau”. Är det bra reklam det?

På Gardemoen köpte jag:
”Menneskefluene” av Hans Olav Lahlum. Har sneglat på en annan bok av honom sen förra året, men den här är tydligen först i hans serie om ”K2” så det blir nog bra att börja med den. Deckare förstås. Har med honom i min Boktolva också.
– ”Nu, jävlar” av Heidi Linde. Helt okänd för mig innan, jag lockades av baksidestexten. Har redan läst den, så jag säger inte mer nu, recension kommer.
”Årets Påskekrim” från förlaget Cappelen Damm. Det fanns flera sådana novellsamlingar, jag valde den här utifrån författarna som bidragit. Den ska jag läsa i påsk, och då skriva om fenomenet påskekrim också:-)