Bokbloggsjerka 16-19 mars

Veckans bokbloggsjerka hos Annika har en kort och koncis uppmaning:

Pusha för en europeisk författare som du gillar.

Just nu läser jag mest svenska och nordiska författare, och även om de också är europeiska så tänker jag mig att söka mig utanför Norden. Så jag väljer den brittiska författaren Peter James. Han är uppvuxen i Sussex, och det är där han fortfarande bor. Hans första bok, ”Dead letter drop” kom 1981 och sen dess har han publicerat regelbundet. Mest känd i Sverige är han för sin serie om polisen Roy Grace, som utspelar sig i Brighton med omnejd.

Jag stötte först på honom när min man köpte boken Dead simple, som är den första i Roy Grace serien och som kom 2005 (på svenska heter den Levande begravd). Vi fastnade båda två för böckerna, och jag har hittills bara läst den serien.

Han har en egen hemsida där man kan läsa mer, och han har också en facebooksida som han skriver ofta på.

6 kommentarer

  1. Jag läste Ett snyggt lik för några år sedan, men gillade det inte alls. Samma Annika som ordnar bokbloggsjerkor har övertygat mig om att jag måste ge Peter James ännu en chans. Levande begravd är inköpt, men inte läst än. Nu blev jag kanske lite mer motiverad 🙂

    Gilla

  2. Se där. För en gångs skull skiljer vi oss åt;-) Men det låter bra att du ger honom en chans till. Jag har ju inte läst någon på svenska, men om översättningen är bra borde inte det spela roll.

    Gilla

    • Jag är rädd för att det kan ha varit översättningen som spökade. Hoppas bara att det inte var så illa som jag kommer ihåg, för jag köpte inte bara första delen, även den tredje råkade åka med 🙂

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.