Fredag och dags för Annikas bokbloggsjerka. Förra veckans jerka om recensioner fick onekligen igång debattlusten hos bokbloggarna. Kika gärna Annikas sammanfattning om du inte gjort det. Men nu är det ny vecka och ny jerka. Veckans frågeställning är:
Välj en karaktär från en bok som du nyligen har läst och berätta lite om honom/henne.

När man är bokslukare finns det ju naturligtvis hur många karaktärer som helst att välja bland. Men när man hittar en karaktär i en bok som heter samma som en själv så blir det lite extra speciellt. Därför tänkte jag berätta lite om Lotten i Christina Stiellis Jag älskar dig inte. Lotten är när boken börjar gift med Per och de har två barn som är i tidig skolålder. Lotten har inte funderat så väldigt mycket på sitt äktenskap med Per, hon förutsätter att de älskar varandra och då får man göra uppoffringar. Som att ställa upp när Per ska jobba. Och när Per kommenterar hennes beteende eller klädsel så gör han ju det för att han älskar henne och vill henne väl. Men så en dag så säger Per att han inte älskar Lotten längre och hennes värld faller ihop. Hon går in i en bubbla där hon först inte vill erkänna att något är fel, utan vill reparera. Allt måste vara ett misstag. Hon vill helst bara isolera sig men barnen behöver henne. Med vänners hjälp och inre styrka så tar hon sig såsmåningom upp till ytan igen och påbörjar en förändring.

Jag tyckte att Lotten var en väldigt verklig karaktär även om jag inte direkt identfierade mig med henne. Hon släpper aldrig sitt ansvar för barnen och hon har en styrka innerst inne som jag tror att både hon och Per egentligen alltid vetat om. Hon kan tyckas lite manisk och som hon inte vill se sanningen, men jag tyckte det var en bra skildring av hur man reagerar i kris.

Så stifta gärna bekantskap med Lotten!