Då är det vardag igen och med det så är det dags igen för Enligt Os bokalfabet – den här gången bokstaven V.

Så här står det hos Enligt O:
1. Ord på V som du ska koppla ihop med 1-5 boktitlar. Associera hur fritt som helst!Välkomnande, Vinnare, Våldsam, Vacker, Violin
2. Nu ska du presentera en bokkaraktär med för- eller efternamn på V.
3. Vardagsrealism brukar lite elakt kallas diskbänksrealism, men jag vill ändå att du tipsar om en bok som du tycker skildrar vardagen på ett bra sätt, eller kanske en som inte lyckas alls.

1. När Henry börjar en ny skola så är inte de andra eleverna precis välkomnande, ja en del är rent av våldsamma mot honom. Så när han möter vackra Keiko som är lika utstött som han så känner han sig som en vinnare. Tillsammans med Henrys vän Sheldon, som inte spelar violin men väl saxofon, så utforskar de tillsammans Seattles jazzmusikscen. Allt i Hotellet och hörnet av bitter och ljuv av Jamie Ford.
2. Efter att just ha avslutat över ett års högläsning av samtliga 7 Harry Potterböcker för barnen kan jag bara säga ondskan själv: Voldemort!
3. Det kanske som tur är inte är vardagen för alla men jag tycker att Jag älskar dig inte av Christina Stielli skildrar en kvinna som måste ta itu med vardagen på ett nytt och brutalt sätt.