Dags för en bokbloggsjerka hos Annika igen.

Veckans fråga:
Vilken är den bästa bok som din/dina favoritförfattare har skrivit? Observera att du bara får välja en bok per författare!

Som tur var kan man välja flera favoritförfattare. Men någon form av definition måste jag nog ändå ha. Det här året har jag läst en del ”debutanter” som jag tyckt varit riktigt bra. Men om man bara skrivit en bok så tycker jag inte riktigt jag kan räkna dem till favoritförfattare. Än. Likaså har jag inte räknat författare som jag bara läst en bok av. För även där så vet jag ju inte om de är favoritförfattare. Min definition är nog att jag ska ha läst flera böcker och tyckt om de flesta.

”nu vill jag sjunga dig milda sånger” av Linda Olsson. En ny författarupptäckt i år. Jag var helt tagen av den boken, en härlig upplevelse. Har läst hennes andra och tyckt mycket om dem också.

Déjà dead av Kathy Reichs. Egentligen har jag tyckt om många av hennes böcker, men det var ändå den första som gjorde att jag fastnade för hennes böcker. Den kändes annorlunda då.

The lake of dead languages av Carol Goodman. Den första jag läste och den fascinerade mig i språk och uppbyggnad. Hon tillhör de författare jag fortfarande ser fram mot att läsa när hon kommer med en ny bok.

Raven Black av Ann Cleeves. Den första i Shetlandskvartetten. Gillar ni spänning så läs den!

Samuels bok av Sven Delblanc. En ungdomsupplevelse. Jag älskade flera av hans böcker men den serien som börjar med Samuels bok var nog höjdpunkten.

Hade velat ha med en bok av Peter Robinson men kunde inte välja:-)

Märker att det mest blev deckare. Det har nog att göra med att deckarförfattare ofta skriver serier, dvs många böcker.