Så var det fredag och dags för Annikas Bokbloggsjerka. Veckans fråga lyder så här:

Hur får du tag på dina böcker? Köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som gör allt för att fånga ditt intresse.

Oj, det finns numera en massa svar på detta.
När jag var liten var det definitivt biblioteket och så den skatt av böcker som jag ärvt.
Sen började jag önska mig böcker i present. Varenda jul och födelsedag har antalet böcker i paketen varit stort.
På senare år har det blivit allt fler inköp. En av min absoluta favoritbokhandlar är The English Bookshop. När jag är i Uppsala slinker jag alltid in där och handlar. En stor del av våra engelska böcker är inhandlade där och på utlandsresor (Waterstone i London, eller Murder One t.ex…). Jag gillar att gå i bokhandlar (eller boklådor som jag fick lära mig att det heter…). Lokalt så blir det minst en tur i veckan till Bokia Sundsvall, åtminstonde för att ”kolla läget”.
Sen några år tillbaka är jag med i en Bokcirkel på jobbet, det är en stor inspirationskälla.
Sen jag började bokblogga så har det tillkommit tre källor. Dels har jag fått låna läsexemplar från Bokia Sundsvall för att recensera. Och dels har jag fått recensionsexemplar direkt från förlagen. Otroligt att man kan få sånt förresten! Och så har jag faktiskt vunnit en del böcker i utlottningar på bokbloggar.

Ska jag gissa så tror jag att bokcirkeln på jobbet och köpta böcker står för de flesta jag läst i år.