Bokbloggsjerka 11-14 november

Nu ska jag äntligen komma til skott med helgens bokbloggsjerka hos Annika. Där hittar ni också instruktioner för jerkan och syftet.

Så här står det den här veckan:

Böcker har ofta en tendens att filmatiseras. Vilken karaktär i filmerna/tv-serierna har minst/mest motsvarat den bild som du har skapat av bokkaraktärerna? 

Jag läste faktiskt frågan tidigare i helgen och har gått och grunnat på det ett bra tag utan att riktigt kunna formulera ett bra svar.

Den filmatisering som omedelbart dök upp i mitt minne som den mest erbarmliga jag någonsin försökt se var den dubbade svensk-tyska filmatiseringen av Mari Jungstedts deckare. Egentligen vet jag inte om det var karaktärerna i sig som var dåliga för vi gav upp redan efter att ha sett en kort stund. Men det var inte alls så jag tänkte mig Knutas och hans kollegor i alla fall. Jag gillar Jungstedts böcker och var djupt besviken!

Den bästa var knepigare. Jag har nämligen ganska kort minne, och minns inte alltid vad jag tyckt om karaktärerna (annat än när jag läser serier med många böcker då…). En i mitt tycke riktigt bra filmatisering är i alla fall Flyga Drake som bygger på boken med samma namn av Khaled Hosseini. Jag tyckte boken var helt fantastisk och till min förvåning så tyckte jag ändå riktigt mycket om filmen. Annars blir man nästan alltid besviken på något sätt av filmatiseringar av sina älsklingsböcker! Jag tyckte de hade lyckats med både karaktärer och stämning.

3 kommentarer

  1. Ja jösses, den dubbade Knutas… jag tror vi tittade i fem minuter, sedan klarade vi bara inte mer. Hur tänkte de där när de tyckte det skulle visas på svensk TV?

    Gilla

  2. En ny filmfavorit hos mig är faktiskt Sarahs nyckel som jag såg i veckan, den tyckte jag var ganska trogen boken. Kanske för att det var ett tag sedan jag läste boken och inte kommer ihåg alla detaljer eller så var den så välgjord 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.