Så var det dags för bokalfabet hos Enligt O igen då. Håhåjaja. Bokstaven Q…

1. Finns det ens fem ord på Q? Typ i alla fall. Nu gäller det “bara” att vara extremt långsökt och hitta 1-5 titlar att koppla till dessa mer eller mindre knäppa ord. Skam den som ger sig! Quisling, qigong, qvint, quorn, qaida (som Al-Qaida som väl få bli någon form av terrorism)
2. Och så en karaktär med för- eller efternamn på Q.
3. Och så en fråga. Jag tänker på boken Varför är det så ont om Q? som jag gillade som barn. Den är ju skriven av Hans Alfredsson och han är ju en kul person. Det finns ju andra roliga författare. Vem är din quliga favorit?

1. Någon Quisling var definitivt inte Max Manus. Jag har inte läst boken ”Mitt liv” av Max Manus men är lite sugen eftersom jag tyckte filmen var superbra! Huvudrollsinnehavaren är samma som i filmatiseringen av Jo Nesbøs Huvudjägarna.
Jag kan riktigt se Marion i Linda Olssons ”Det goda inom dig” stå på sin vackra strand och se några andra tokar göra quigong. Och kanske koka en soppa med quorn i till Ika som spelar ett klassiskt stycke med qvint i?
Al-quaida kanske Allan i ”100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann” stötte på någon gång under sina äventyr i stora vida världen?
För att få barn att förstå allergier eller astma och varför man tar qvar eller någon liknande medicin så tycker jag ”Kråke hos doktorn” tillhör de bästa böckerna man kan läsa.

2. Ja där föll barnbokstemat, för den enda karaktären jag kommer på är förstås Victor Hugos Quasimodo. Fast Victor Hugo förekommer i alla fall i Unni Lindells och Fredrik Skavlans ”Mystiska Milla och Spökskolan”:)

3. Ärligt talat så läser jag inte så många quiliga böcker (så att jag sitter och skrattar när jag läser som dottern gör när hon läser Harry Potter!), om man inte räknar seriealbum. Så det gör jag. Räknar dem alltså. En av mina absoluta favoriter är Jan Berglin som så ofta träffar mitt i prick.

Pust. Qrystat? Nej inte alls då…