Även den här veckan så var det för mycket jobb så jag missade veckans bokalfabet. Det tänkte jag ta igen nu. Den här veckan är det förstås dags för P.

1. Först fem ord på P som ska kopplas ihop med 1-5 boktitlar. Petig. Påföljd. Pyssling. Parallell. Panelhöna.
2. Och så en bokkaraktär med för- eller efternamn på P.
3. Sist, men inte minst vill jag att du berättar om en bok som beskriver ett paradis, en plats du eller personerna i historien verkligen älskar.

1. Petig är Majs svärmor i Att föda ett barn, ja så petig att egentligen duger aldrig Maj oavsett vad hon gör.
Lauritz och hans bröder gör ett hyss i Brobyggarna som får påföljder de aldrig kunnat drömma om.
Astrid Lindgren har präglat vår barndom och ordet pyssling är för alltid förknippat med Nils Karlsson Pyssling.
Parallella historier är ganska vanligt i deckare, och i Viveca Stens böcker är det väsentligt för utvecklingen av historien, t.ex. i  I natt är du död.
Om Monika i Underdog någonsin hade gett sig ut på dans i gymnasiet hade hon förmodligen varit en riktig panelhöna – ja, hon hade nog valt att vara det.

2. När jag väl börjat så fortsätter jag på barnbokstemat på den här punkten. Och den första som dyker upp är förstås Pippi Långstrump. När jag var liten så läste jag Pippi, och när jag själv fick barn så var det ett givet val. Av alla Astrid Lindgren karaktärer så var nog Pippi den som barnen tyckte var bäst, i alla fall så var det de enda filmerna som funkade. Men riktigt frälsta blev de aldrig. Själv var jag lite besviken på kvaliteten när jag läste om böckerna för barnen!

3. Efter att ha läst tre böcker av Linda Olssons böcker så börjar jag längta till Nya Zeeland. Det verkar vara ett fantastiskt land med en paradisnatur. Det närmaste jag varit är Australien, men det vore härligt att få åka till Nya Zeeland.