Frida Fors kommer från Göteborg för anställningsintervju på kvällstidningen Aftonpressen och kastas rätt in i hetluften. Några dagar senare får hon beskedet av Erik Berglund att hon fått det åtråvärda jobbet. Frida har lite svårt att förstå sig på hur hennes artiklar behandlas och vad som säljer och inte säljer, och hamnar i flera etiska dilemman, men hon arbetar i alla fall som journalist. Tills tidningen måste skära ner. Leo Sachs, som tjänat stora pengar och lever lyxliv, erbjuder Frida ett mycket välbetalt jobb på sitt nya företag Position. Vad Frida egentligen ska göra, och vad företaget Position egentligen sysslar med är oklart. Att etablera sig i Stockholm är inte lätt, men Frida får i alla fall bo hos journalisten Marita, en sävlig kvinna som inte riktigt hänger med i tempot på Aftonpressen.

”Hitta vilse” av Carin Hjulström är hennes uppföljare till ”Finns inte på kartan” och vi får återigen möta Frida Fors, några år efter hennes upplevelser i Småland. Vi får också återigen möta hennes mentor Åke, och Dani som driver en kebabkiosk. En större roll i den här boken tar Fridas pappa, som bor på Mallorca med sin nya familj. Nya bekantskaper är Erik Berglund och Marita, som spelar ganska stora roller i boken.

Det är alltid svårt med en uppföljare till en omtalad bok. Jag tyckte ”Finns inte på kartan” var mycket bra, och ”Hitta vilse” når inte riktigt upp till den nivån. Boken är oerhört lättläst och mycket trivsam läsning. Hjulström lyckas beskriva en vardag och personerna blir verkliga, samtidigt som hon skapar en knorr (eller flera…) på slutet av boken. Språket är drivet och behagligt, men historien är inte lika intagande som den var i ”Finns inte på kartan”.

Betyg: 4