”Evig eld” av Jonas Moström

En stressig kväll på akuten vid Sundsvalls sjukhus ser Erik Jensen sin kollega Ola Karlgren bli brutalt nedskjuten, och från platsen åker en silverfärgad bil. Eriks vän kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor är de som ska utreda vem mördaren är. Samtidigt härjas Sundsvall av en rad anlagda bränder på olika ställen. Hänger dessa brott ihop på något vis? Vem är det som är mördaren? Har det att göra med Ola Karlgrens rykte som kvinnotjusare, eller med hans bisyssla i företaget GMC som säljer utgången medicin och specialproducerad bromsmedicin till u-länder?

I boken får vi också, som vanligt, möta Eriks fru Sara som tagit upp släktforskning för sin nya bok, Johans flickvän Lotta och hans f.d. flickvän Carolina och Johans kollegor. Dessutom får vi som en parallellhistoria följa tvillingarna Axel och Yngve, i 1800-talets Sundsvall och Umeå.

Detta är Jonas Moströms sjätte deckare i samma serie och enligt hans hemsida har han minst två till på gång. Alla deckarna utspelar sig i Sundsvall, där Moström tidigare bodde. För mig som bor i Sundsvall, så är detta ett klart plus, som höjer mitt betyg när jag läser Moströms böcker. Han beskriver Sundsvall bra, även om en del smådetaljer inte blir riktiga. Utöver den målande Sundsvallsmiljön så är detta en klassisk deckare i uppbyggnaden, då man kort och gott får följa arbetet med att få tag på mördaren. Jag tycker Moström klarar både intrigen och utvecklingen av de återkommande karaktärerna på ett bra sätt, och trots att det är sjätte boken i samma serie så håller han standarden. God sommarläsning!

Betyg: 4

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.