DI Vera Stanhope är i stort behov av att röra på sig för att gå ner i vikt, och har börjat simma på hälsoklubben som ligger i det lokala hotellet Willows. En morgon efter simningen går hon till ångbastun, där hon plötsligt inser att den enda andra i bastun är en död kvinna. Vera välkomnar utmaningen att tillsammans med sitt team Joe, Holly och Charlie hitta vem som mördat Jenny Lister. Vi får även möta Jennys dotter Hannah, hennes fästman Simon, Simons mamma Veronica, hotellpersonalen och inte minst Connie Masters som gömmer sig undan världen med sin dotter Alice efter att varit inblandad i ett fall inom socialtjänsten där ett barn dog. Och allt hänger ihop.

Cleeves väver en typisk brittisk deckare, med ett enkelt och behagligt språk, med små medel. Naturligtvis vävs alla trådar ihop i slutet. Karaktärerna är inte beskrivna på djupet, utan blir rätt ytliga. Den enda som man får ett grepp om är Vera Stanhope, som inte är allt igenom sympatisk, men som man ända känner sympati med och respekt för.

Det här är en ”puttrande” deckare som jag tyckte om att läsa, utan att den lämnade något större intryck. Ska ni läsa något av Ann Cleeves så rekommenderar jag Shetlandskvartetten, som börjar med Svart som natten (Black Raven). De böckerna är fantastiskt bra!

Betyg: 3