”I natt är du död” av Viveca Sten

Efter min recension av Viveca Stens ”I grunden utan skuld” så fick jag snabbt låna nästa bok i serien av Lennart, som också driver en blogg för Bokia i Sundsvall. Där kan man också läsa om Viveca Sten. Här kommer min recension av ”I natt är du död”.

En ung psykologistudent vid universitetet, Marcus Nielsen, hittas hängd i sitt studentrum. Kriminalinspektör Thomas Andreasson, som precis är tillbaka på jobbet efter en tung återhämtningsperiod efter dramatiska händelser några månader tidigare, kallas till platsen. Allt ser ut som självmord, men Marcus familj vägrar att tro på det, och Thomas börjar undersöka. När en man som Marcus just besökt också hittas död så tar undersökningen fart och resten av gruppen dras in. På det privata planet har Thomas det tufft fast han njuter av att ha hittat tillbaka till Pernilla. Hans barndomsvän Nora Linde, försöker hitta sin roll som frånskild tvåbarnsmor.

Viveca Sten använder sig åter igen av en väv av nutid och dåtid, i den här boken är ”dåtid” en skildring av en grupp kustjägare i Stockholms skärgård i slutet av 70-talet. ”I natt är du död” är en värdig fortsättning på ”I grunden utan skuld”, med återigen en spännande historia som får mig att vända blad och gärna läsa ”bara ett kapitel till”. Upplösningen är både väntad och oväntad och spännande in i det sista. Dessutom lyckas hon med att låta de återkommande huvudpersonerna utvecklas på ett trovärdigt sätt, vilket många författare misslyckas med. Den här gången tar t.ex. Nora Linde en något mindre central roll i själva polisutredningen, men en mer central roll på det personliga planet.

Jag ser fram mot bok nummer fem i serien, vilken jag förutsätter kommer såsmåningom!

Betyg: 4

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.