”I grunden utan skuld” av Viveca Sten

Nora Linde har åkt ut till Sandhamn med sina barn för att komma ifrån ett äktenskap på upphällningen. När barnen är ute och leker i snön så gör det ett makabert fynd. Kriminalinspektör Thomas Andreasson, som också är Noras vän, kallas till platsen. Ganska snabbt drar man slutsatsen att det är den unga flickan Lina, som försvunnit flera månader tidigare, som man funnit. Vem har bragt henne om livet och varför?

Viveca Sten väver en skicklig väv av nutid där vi får följa Nora som har ångest över sitt misslyckade äktenskap, Thomas som återknyter kontakten med sin exfru Pernilla, släktingarna till Lina, och av dåtid där vi får följa Thorwald som är ung i början av seklet.

”I grunden utan skuld” är en svensk modern deckare med alla de ingredienser man kan förvänta sig. Sten berättar skickligt och de lagom långa kapitlen och spänningen i boken gör att man gärna läser ”bara lite till”. Intrigen känns inte helt osannolik (som i så många andra deckare…) och även sidohistorierna gör sitt till att höja boken över en dussindeckare. Jag var positivt förvånad. Givetvis så är det en fördel om man läst de tidigare, men det känns ändå inte som ett måste för att ha behållning av boken.

Betyg: 4

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.