”Feber” av Maggie Stiefvater

I Mercy Falls, någonstans i USA, hittar vi Sam och Grace. Sam, som tidigare förvandlats till varg varje vinter, har just genomlevt sin första vinter som människa. Han har också fått vara med sitt livs kärlek, Grace, även om hennes föräldrar inte vet någonting. Men det är något fel. Grace mår inte bra. Hon har huvudvärk och feber. Och hon ”luktar varg”. Har det att göra med det bett hon fick som liten? Är det en varg inom henne som växer?

Maggie Stiefwaters ”Feber” är del två i en serie, där ”Frost” var den första boken. Det är en bok som kategoriseras som en ungdomsbok. Kanske beroende på temat, människor som förvandlas till vargar, men förmodligen också beroende på berättarstilen. Boken är skriven i jag-form, men berättarjaget växlar mellan Sam, Grace, deras vän Isobel och den nya vargen/människan Cole. Språket är innerligt och beskriver deras känslor på ett mycket målande sätt.

Jag vann boken hos ”Pocketlover” och har inte tidigare läst något av den här författaren. Ärligt talat så har jag varit lite skeptisk till varulvs/vampyrgenren som blivit så stor. Men den här boken var något annat. Dels så är det egentligen inte en varulvshistoria i strikt mening, då de blir vargar, inte varulvar. Dels så handlar den om allmängiltiga mänskliga känslor och konflikter. Det är framförallt berättarstilen, med den växlande jag-formen, och det intensiva språket som gör att jag fastnar i boken. Att man dessutom vill veta vad som händer ökar också intresset. Jag kommer att hålla utkik efter nästa bok i serien!

Betyg: 4

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.