”Juliet, naked” av Nick Hornby

Duncan är besatt av vad som egentligen hände den kände artisten Tucker Crowe som efter en spelning övergav sin karriär och försvann. Duncans sambo Annie har under alla år stått ut med Duncans besatthet. En dag ger skivbolaget ut en version av Tuckers hitalbum Juliet, med akustiska versioner av låtarna som de lät innan de var färdigmixade som de kallar Juliet, naked. När Duncan får skivan så skriver han en glödande recension om skivans storhet på en fansite på webben. Annie är inte lika övertygad och skriver en recension som inte alls är lika positiv. Det blir droppen för deras förhållande. Duncan inleder ett förhållande med en arbetskamrat, Gina. Samtidigt så får Annie ett mejl om sin recension, underskrivet med Tucker Crowe.

Nick Hornbys ”Juliet, naked” är en historia om relationer, musik, föräldraskap, England och att fastna i ett liv man inte valde. Det är nog vad Hornby skriver bäst om.

Jag har läst böcker av Hornby tidigare och inte varit överförtjust. Men den här boken är klart läsvärd. Språket drar en med sig, det är svårt att inte fortsätta läsa. Man trivs när man läser den. Hornby skapar också en nyfikenhet om vad som ska hända härnäst. Den speglar dagens samhälle samtidigt som den är personlig. I slutändan så är man inne i Annies, och även Duncans liv.

Betyg: 4

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.