”Eleven” av Mark Watson

Xavier Irland är programledare för ett nattprogram på radio i London. Nattvakna lyssnare ringer in och Xavier ger goda råd. Men hur är det med honom själv? Vad har han för bakgrund, och lever han som han lär?

En dag händer det Xavier något. Hans agerande startar en händelsekedja som berör elva människors liv fundamentalt. En kedja som inte går att stoppa. Samtidigt så rörs Xaviers liv om när han träffar en ny person, som inte lämnar honom oberörd. Sakta men säkert orkar han också minnas vad som fick honom att lämna Australien och komma till England.

Mark Watsons bok ”Eleven” är skriven med en lätt ton rätt igenom, med iakttagelser av mänsklig natur. Språket flyter så lätt att det knappt dröjer kvar, men händelserna i boken finns kvar hos mig långt efter att jag avslutat boken. Jag kan inte bestämma mig om boken är ”lättviktig” eller inte. Drag som att i bisatser antyda vad som händer vissa personer långt efter att boken är avslutad tilltalar mig, det är sådana författarknep som jag faller för. Samtidigt så är det som att personerna som Xavier, Murray, Pippa och alla de andra, inte riktigt blir verkliga. De är just en berättelse. En berättelse som man inte riktigt tror på, men som ändå är läsvärd och underhållande.

Betyg: 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.