”This body of death” av Elizabeth George

Taksättaren Gordon Jossie i the New Forest möter Gina Dickens och det blir början på något nytt för Gordon. Meredith Powell bestämmer sig för att återuppta bekantskapen med sin barndomsvän Jemina Hastings, men har svårigheter att hitta henne. I London hittas en ung kvinna mördad på en kyrkogård. Vem är hon och varför har hon mördats? Isabelle Ardery är ny chef för Thomas Lynleys gamla team som sätts på att utreda mordet. Hur ska hon klara jobbet, och vad kommer Thomas Lynley att göra? Och vad har en kidnappning av en liten pojke många år tidigare med saken att göra?

Elizabeth Georges bok är i samma stil som hennes tidigare böcker om Thomas Lynley och det tycker jag känns skönt. De över 600 sidorna tar tid att läsa, men takten och språket är Georges. Språket flyter och takten är lugn. Man läser noga för att inte missa någon detalj, och dras in i den tragiska historien.  Slutet är inte alls som jag förväntade mig, i synnerhet kopplingen till en lilla pojkens kidnappning. Men det är bra. Den enda tveksamheten för mig i boken är hur George använder sig av ett mycket känt fall.

Boken har fått viss kritik på nätet, bl.a. för hur George har tecknat Lynley. Men jag tycker alls inte hans agerande är ologiskt. Teamet som helhet har utvecklats men är ändå igenkänningsbart. Och Isabelle Ardery är ett intressant tillskott.

Betyg: 4.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.