Kommissarie Harald Lindmark och hans grupp av utredare sätts på att utreda ett fall med en mördad kvinna. Hon har blivit överfallen, strypt och fått ögonen urgröpta. Gruppen sätter igång jakten på mördaren, som de såsmåningom kallar ”Jägaren”. När det dyker upp nya mordoffer drar de slutsatsen att de har med en seriemördare att göra. Vem är Jägaren och varför mördar han?

Författaren Torsten Pettersson är finlandssvensk, numera bosatt i Sverige, och ”Ge mig dina ögon” är hans debutbok i deckargenren. Boken är utgiven i Finland men är skriven på svenska.

Boken är inte direkt dålig, men saknar det där extra som behövs för att jag ska uppskatta den. Den vid första anblicken avstötande titeln på boken, får som tur är med tiden fler betydelser. Det intressanta är det växlande berättarperspektivet, mellan Harald, Jägaren, mordoffren, och några andra personer av betydelse för historien. Vissa av styckena är bra. Men det samma innebär också att boken blir mycket ojämn. En del av styckena är riktigt sega. Dessutom – som alla deckare är helhetsintrycket beroende av upplösningen, och utan att avslöja någonting om vad som händer, så tycker jag slutet inte fungerar.

Betyg: 2