Helena och hennes man köper en gård i Norrland, där Helena vistas som sommarbarn, för att driva ett hotell. Äktenskapet går i spillror, och maken flyttar. Kvar står Helena med ett hotell och en olycklig tonårsdotter. Finansmannen Anders har haft en framgångsrik karriär, men på vägen känns livet allt mer meningslöst. Efter en bilolycka vaknar han upp på sjukhus, och minns efter ett tag att han medvetet kraschat bilen. Efter sjukhusvistelsen fortsätter han sin jakt på prylar och tar in på ett hotell i Norrland. Hotellet som Helena driver.

I mötet mellan Helena och Anders ställs mycket på sin spets. Både för dem och folket runt omkring dem. I bygden där hotellet ligger finns många händelser begravda som kommer till ytan. Helenas sommarbarndomsvän Anna-Karin, bygdens original Verner och Helenas tonårsdotter Emelie har alla sina upplevelser som de döljer, och det som döljs för dem.

Jag har läst några av Karin Alvtegens tidigare böcker för många år sedan och tyckte inte de var särskilt bra, och det var med viss tvekan jag började läsa den här. Men jag blev mycket positivt överraskad. Alvtegen har ett språk som går rätt in, enkelt men ändå uttrycksfullt. Människorna i boken är verkligen människor, hon har lyckats med alla karaktärerna – något som jag tycker är ovanligt.  För min del är det nog Helena som går rätt in i mig. Historien är lågmäld och kanske inte så mycket ”händer” egentligen. Men när jag lägger ifrån mig boken är jag en upplevelse rikare.

Betyg: 4